E-learning

Vi är väldigt stolta över vår E-learning!

Kurserna i Basic Safety Training, Räddningsfarkoster och beredskapsbåtar samt Avancerad brandbekämpning genomförs delvis som E-learning.

Det innebär att dessa kurser är indelade i två olika moment. En teoridel som genomförs på förhand som E-learning och en praktisk del som genomförs på plats vid våra övningsanläggningar. Vår målsättning är att vi ska kunna lägga mer vikt på praktiska övningar än på teori.

Vad innebär detta?

Några veckor innan kursstart får du ett mail med info om hur inloggningen till E-learningen går till. I samma mail finns ett datum med deadline när teorin senast ska vara gjord. Teorin gör du i lugn och ro på din smarttelefon, surfplatta, laptop – vid köksbordet, i bussen eller på din lediga tid ombord. Har du inte tid att göra all teori på en gång? Ingen fara, det förstår vi. Då loggar du ut. När du sedan loggar in igen är det bara att fortsätta där du slutade.

Hur vet jag att jag gjort rätt?

Varje kurs består av ett antal olika moduler. Efter varje modul kommer det övningsfrågor. När du läst igenom texten och svarat på övningsfrågorna får du en grön bock som indikerar att du är godkänd och kan fortsätta till nästa modul.

Observera att teorin måste vara gjord inom utsatt tid. Du kan inte fortsätta med de praktiska momenten om inte teorin är godkänd. Stöter du på problem eller får ont om tid – tveka inte att höra av dig!

Vad händer sen när jag kommer på plats till ASA?

Väl på plats kommer du att börja med att göra ett förkunskapsprov där vi kontrollerar att du förstått innebörden i det du läst hemma. Har du en smarttelefon eller surfplatta är du välkommen att ta den med. Vi har även några plattor att låna på plats.

Efter förkunskapsprovet tar de praktiska övningarna vid. En viss del teori blandas trots allt med praktiken. Det är oftast fråga om säkerhetsgenomgångar.

Kursen avslutas med ett slutprov i enlighet med förkunskapsprovet. När du blir godkänd erhåller du ett intyg för Traficom alternativt registreras du hos Transporstyrelsen.

Sidan är skapad och uppdaterad